Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București – Adrian Zuckerman va fi primit sâmbătă, la ora 15,00 de ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Diplomatul își prezintă scrisorilor de acreditare, potrivit procedurilor,  la preluarea misiunii din București.

Adrian Zuckerman îl înlocuiește pe ambasadorul Hans Klemm care își încheie misiunea diplomatică de la București.

De altfel, Ambasada SUA la București a anunțat, pe Facebook, că Hans Klemm și-a încheiat mandatul de ambasador și a plecat, sâmbătă, din România.

Diplomatul a transmis un mesaj de rămas bun românilor.

„Vă mulţumesc pentru căldura cu care m-aţi primit peste tot în România. Sărbători fericite tuturor!”, a precizat Hans Klemm, potrivit sursei citate.

Pe 10 decembrie, Hans Klemm, a fost decorat, la final de mandat, de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de „Mare Cruce”.

Noul ambasador american, Adrian Zuckerman este un avocat în indrustria imobiliarelor, de origine română. Familia acestuia a imigrat în copilărie, stabilindu-se peste Ocean.

În cadrul audierilor din fața Comisiei pentru Relații Externe a Senatului american, din iunie – oficialul afirma că intenționează să se revanșeze față de ospitalitatea americanilor prin promovarea intereselor Washingtonului la București.