În vizită… pe viitoarea autostradă a Moldovei. Acolo a mers ministrul Transporturilor. Sorin Grindeanu a vrut să afle cum se lucrează pe tronsoanele de la Ploiești la Buzău și de la Buzău la Focșani. Ministrul a explicat când ar putea fi deschise primele tronsoane: treptat, începând din octombrie, până spre sfârștiul anului.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Pe primele două tronsoane de la Ploiești la Buzău vă pot spune că rămânem pe termenul asumat: octombrie anul acesta”


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Prima parte a vizitei mele de azi a fost la cele două tronsoane de la Ploiești la Buzău. Acum am văzut cele 4 tronsoane de la Buzău spre Focșani. Ca și concluzie, pe primele două tronsoane de la Ploiești la Buzău vă pot spune că rămânem pe termenul asumat, și anume, octombrie anul acesta vor fi date spre circulație. Iar aici, pe cele 4 loturi este o mobilizare nu bună, ci foarte bună. În toamna acestui an, spre sfârșitul anului se va circula, chiar dacă două au termenul 2025”, a declarat ministru Transporturilor, Sorin Grindeanu.

De la 1 martie, ar urma să înceapă lucrările și pe lotul 3, vizat de unele contestații.

Șeful de la Transporturi susține că a făcut o înțelegere cu constructorii: cum e gata un fragment și poate fi folosit… să fie dat în circulație fără să se aștepte recepția finală a unui lot.

Sorin Grindeanu: „În momentul în care sunt finalizate lucrările pe bucăți care pot fi date în circulație, să facem acest lucru”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am convenit împreună cu ei, cu constructorii, să facem următorul lucru: să n-așteptăm întregul lot 4 sau întregul lot 3. În momentul în care sunt finalizate lucrările pe bucăți care pot fi date în circulație, să facem acest lucru fără să așteptăm toată birocrația legată de recepțiile finale pe lot”, a adăugat ministrul Grindeanu.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: Legea deep-fake va primi votul final astăzi în Camera Deputaților. ONG-ul ActiveWatch cere Parlamentului să scoată sancțiunile cu închisoarea pentru crearea acestui tip de conținut | AUDIO