Cunoscutul campion național la raliu și mondial la box, Mihai Leu, dă startul curselor pe 2019 cu participarea din acest weekend la Campionatul Național de Viteză în Coastă de la Râșnov.

Pe 6 și 7 aprilie, Mihai Leu deschide oficial sezonul de curse și va participa la etapa de viteză în coastă de la Râșnov, cursă pe care a bifat-o și anul trecut. „Particip ca pilot la această competiție, anul trecut am revenit după 10 ani de pauză și am avut emoții mari.

Și acum am, dar e mai bine, experiența de anul trecut m-a ajutat foarte mult. Zilele acestea voi fi la Brașov pentru a merge pe traseu, apoi voi face teste cu mașina de curse și sper să fie o experiență frumoasă”, a declarat cunoscutul sportiv.

Fanii automobilismului sportiv vor avea ocazia să vadă în acțiune un splendid Ferrari 458 Challenge cu 600 de cai putere, condus de campionul Mihai Leu. Acesta va concura cu alți peste 100 de piloți înscriși în această etapă. Unul dintre elementele specifice ale acestei curse este absența copilotului, dar și circuite mai scurte, care se repetă, precum și trasee bine asfaltate, având în vedere mașinile joase care concurează. „La raliurile naționale există o limită de 300 de cai putere, aici în schimb nu există limită și asta face ca lucrurile să fie interesante. Mașina, la fel ca și pilotul, trebuie să fie pregătită. Se lucrează la ea de câteva săptămâni, se desface din bară în bară, se verifică toate piesele.

De asemenea, e important ca pilotul să aibă codiție fizică și să cunoască traseul foarte bine. Noi, de exemplu, mergem cu mașina pe un circuit, testăm mașina, cauciucurile. E nevoie de grijă și multă implicare în meseria asta, trebuie să fii dispus să muncești foarte mult, să-ți placă. Pentru că e frumos, dar e și foarte mult de muncă”, a mai spus Mihai Leu despre pregătirea pentru o cursă.

Etapa de la Râșnov a Campionatului Național de Viteză în Coastă se va desfășura în perioada 6-7 aprilie, când motoarele se vor face din nou auzite pe traseul din județul Brașov. Competiția ajunge anul acesta la al cincilea sezon.