Căpitan al selecţionatei Argentinei, Lionel Messi a doborât recordul de goluri marcate în tricoul unei echipe naţionale din America de Sud, deţinut de legendarul fotbalist brazilian Pele, după ce a reuşit un hat-trick în faţa reprezentativei Boliviei (scor 3-0), joi seara, în preliminariile Cupei Mondiale ediţia 2022.

Leo (34 ani), care a semnat în această vară cu formaţia franceză Paris Saint-Germain, după despărţirea de FC Barcelona, a punctat în minutele 14, 64 şi 88 ale partidei disputate pe stadionul Monumental din Buenos Aires, ajungând la un total de 79 de goluri în 153 de meciuri internaţionale.

Pele, triplu campion mondial cu naţionala Braziliei (1958, 1962, 1970), a reuşit să marcheze de 77 de ori în doar 92 de meciuri jucate în tricoul naţionalei “canarinha”, între 1957 şi 1971.

Deţinătorul recordului mondial de goluri internaţionale este portughezul Cristiano Ronaldo, cu 111 realizări în 180 de meciuri, ultimele două reuşite săptămâna trecută, împotriva Irlandei.

Meciul dintre Argentina şi Bolivia a fost urmărit din tribune de 21.000 de spectatori, fiind pentru prima oară când stadionul Monumental şi-a deschis porţie pentru public de la debutul pandemiei de Covid-19, în martie 2020.

Într-o altă partidă din grupa unică sud-americană a preliminariilor CM 2022, disputată joi la Recife, selecţionata Braziliei a dispus cu 2-0 de naţionala statului Peru, prin golurile marcate de Everton Ribeiro (14) şi Neymar (40).

Brazilia, care a câştigat toate cele opt meciuri disputate până acum, este lider al clasamentului, cu un avans de şase puncte faţă de Argentina, pe care trebuia să o înfrunte duminica trecută la Sao Paulo, însă partida a fost oprită după doar cinci minute de autorităţile sanitare braziliene, care au acuzat încălcarea regulamentului anti-Covid-19 de unii dintre fotbaliştii argentinieni.