Jucătoarea din România se afla în avantaj contra Iuliei Putințeva. Cîrstea s-a impus în primul set cu 6-2, iar în setul doi, când meciul a fost suspendat, scorul era 2 la 1.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot din cauza ploii a fost amânat și startul partidei dintre Patricia Țig și jucătoarea din China – Shuai Zhang, aflată pe locul 22 în lume. De la această oră era programat și meciul Irinei Begu, contra jucătoarei Elizabeth Mandlik – locul 130 WTA.

Vremea, unul dintre principalii inamici ai sportivilor la Australian Open

Meciul Soranei Cîrstea a fost înrerupt minute bune din cauza ploii.

Pe de altă parte, alte câteva partide au fost suspendate ore bune din cauza caniculei. Asta pentru că doar unele dintre terenuri sunt prevăzute cu acoperiș.

Unul dintre cele mai spectaculoase dueluri din primul tur l-a avut în prim plan pe britanicul Andy Murray, care l-a învins pe italianul Matteo Berretini, locul 14 ATP.

Partida a durat aproape cinci ore și a fost cu atât mai spectaculoasă cu cât Murray a trecut prin numeroase accidentări și probleme medicale în ultimii ani.

De asemenea, organizatorii au luat și o decizie de ultim moment. Drapele Rusiei și Belarusului au fost interzise, după ce au fost observate în tribune.

Cererea către organizatori a venit din partea ambsadorului ucrainean în Australia. Jucătorii ruși și belaruși concurează sub drapel neutru în astfel de competiții.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Nicolae Dică a fost prezentat oficial la CS Mioveni