Luis Rubiales – fostul șef al Federației Spaniole de Fotbal – a fost arestat miercuri, 3 aprilie 2024, la sosirea pe aeroportul din Madrid. El este anchetat într-un dosar de corupție. Ar fi negociat un contract de mai multe milioane de euro pentru organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luis Rubiales a fost arestat de poliţia spaniolă imediat ce avionul în care era a aterizat pe aeroportul Barajas din Madrid. El a revenit din Republica Dominicană. Anchetatorii au acum la dispoziție 72 de ore să-l interogheze.

Bănuiesc că ar fi primit comisioane ilegale când negocia o înțelegere pentru organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită. În spațiul public au apărut înregistrări ale unor conversaţii între Rubiales şi Piqué, în care erau menționate comisioane de mai multe milioane de euro plătite de saudiți.

O jurnalistă a televiziunii spaniole La Sexta – care a călătorit în același avion cu Rubiales, după ce fusese în Republica Dominicană pentru a-l intervieva – a dezvăluit că acesta era escortat în avion de agenţi ai poliţiei judiciare și chiar a publicat, alături de alți pasageri imagini din interiorul aeronavei.

Ulterior, Rubiales a fost urcat într-o dubă neagră care era deja pe pista aeroportului din Madrid. Zeci de reporteri au așteptat peste două ore în zadar în aeroport. Ei au vorbit doar cu câțiva din cei 388 de pasageri, care l-au recunoscut pe fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal.

Deja implicat într-un caz de agresiune sexuală, Rubiales a demisionat în septembrie din funcția de președinte al Federației și apoi a fost suspendat de FIFA timp de trei ani după ce a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso, fără consimțământul ei, imediat ce Spania a triumfat la Cupa Mondială Feminină.

Rubiales a susținut că sărutul a fost consensual, dar un procuror de la Înalta Curte a cerut să execute o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare, pentru agresiune sexuală și constrângere.

Sursa foto: Sursa foto: Twitter / Transfer News Live

Citește și: Măicuțe false, audiate după ce au păcălit mai mulți oameni de la care au obținut peste 250.000 de lei după ce le-au promis diverse ritualuri | AUDIO