”Dacă președintele refuză și aceste două propuneri, ne întrunim din nou și luăm o decizie poate mai apăsată”, a declarat marți seară liderul PSD, Liviu Dragnea.

Dragnea a ținut să precizeze și că premierul nu a agreat propunerea unei restructurări a Guvernului. ”Nu e cazul acum, nu e niciun motiv serios”, a subliniat el.

Răzvan Cuc a avut un mandat foarte bun, a fost forțat să-și dea demisia, a deblocat foarte multe lucruri blocate. Eu am mare încrede în capacitatea lui de a conduce ministerul Transporturilor”, a spus liderul PSD răspunzând jurnaiștilor cum de un ministru demisionar se regăsește printre propunerile partidului.

Înainte de declarațiile lui Liviu Dragnea, a răspuns întrebărilor jurnaliștilor premierul Viorica Dăncilă. Ea a venit însoțită de cei doi miniștri nominalizați azi de PSD.

Întrebată ce va face dacă şeful statului nu va accepta nici de această dată cele două propuneri, Viorica Dăncilă a apreciat că aceasta “ar fi un dezastru”:  “Plec de la ideea de bună-credinţă. Nu vreau să plec de la această ipoteză, că preşedintele va respinge încă o dată nominalizările”

Comitetul Executiv al PSD a votat, marți, după patru ore de discuții, nominalizarea lui Daniel Suciu ca vicepremier și ministru al Dezvoltării și a lui Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor.

Actualmente lider al deputaților partidului de guvernămînt, Daniel Suciu devine candidat la funcția ministerială printr-o decizie luată în unanimitate.

Un singur membru al conducerii a votat împotriva nominalizării lui Răzvan Cuc la Transporturi.

Acesta a mai fost ministru al Transporturilor în Guvernul Tudose.