DISTRIBUIȚI

Fostul ministru al mediului de afaceri Ilan Laufer este audiat, la aceasta oră, de către polițiștii Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice.

Laufer are calitatea de suspect în dosarul în care Carmen Adamescu e acuzată de delapidare şi evaziune fiscală, prejudiciul în acest caz fiind de aproape 10 milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare, în calitate de administrator la două firme, Laufer ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând magazinului un prejudiciu de peste 5.800.000 de euro.

Ilan Laufer este suspectat de complicitate la gestiune frauduloasă și evaziune fiscală.

Conform surselor citate, cei care doreau să închirieze spații în Unirea încheiau mai întâi contracte subsecvente cu societățile administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spațiile în Unirea, la sume modice de bani.

Banii astfel obținuți de Ilan ar fi fost transferați către patru societăți din Cipru și Elveția, de unde erau ulterior retrași, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanță, comision și intermediere. Aceste sume, astfel obținute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu.

De asemenea, anchetatorii spun că pentru a nu achita taxele și impozitele pe profit, pentru o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea și înregistrarea în evidența contabilă a unor contracte fictive de consultanță, cu cele patru firme din Cipru și Elveția. Cheltuielile fictive se ridică la suma de 22 de milioane de lei.

În dosar mai este cercetată și o funcționară de la Unirea Shopping Center.