După meciul cu Muntenegru în care a înscris 9 goluri, Cristina Neagu a devenit cel mai bun marcator din istoria Campionatelor Europene de Handbal la feminin și masculin. Sportiva este însă extrem de supărată după ce naționala de handbal feminin a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European.

România a fost învinsă cu 35 la 34 de Muntenegru, după o fază controversată, la finalul meciului.

„România merită mai mult respect. Eu merit mai mult respect. Ce s-a întâmplat aseară este dincolo de fair play şi respect, valori pe care le preţuiesc atât de mult în sportul nostru. Moment trist pentru handbal în general”, a scris Cristina Neagu pe pagina sa de Facebook, după ce și la finalul partide câștigate de Muntenegru cu 35 la 34 a criticat arbitrajul.

Cristina Neagu a spus că e convinsă că la ultima fază a meciului, jucătoarea din Muntenegru a făcut dubludribling înainte să scoată 7 metri, însă arbitrii au refuzat să se uite la înregistrarea video:

„Nici măcar o dată arbitrii nu vor să vadă situațiile pe ecranele video, nu înțeleg de ce, mai ales că se știa că acest meci putea să ducă Muntenegru în semifinale și că pe noi ne-ar fi ținut în cărți pentru semifinale, adică un meci extrem de important.”


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Handbalista a spus că România merita să câștige și că fetele care au arbitrat partida nu ar trebui să mai arbitreze pe nimeni.

De altfel, deciziile luate de cele două arbitre austrice au fost contestate și de spectatorii din sală pe durata partidei

România are miercuri, de la 16.30, ultimul meci din grupa principală, cu Germania, însă după partida cu Muntenegru româncele au ratat calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin.

Cu cele 9 goluri înscrise în meciul cu Muntenegru, căpitanul României a devenit cel mai bun marcator din istorie la Campionatele Europene de Handbal feminin și Masculin.

296 de goluri a marcat Cristina Neagu la campionatele europene.

Foto: Shutterstock

Citește și: Novak Djokovic poate juca la Australian Open. Inițial i-a fost interzisă intrarea în țară până în 2025 pentru ca nu s-a vaccinat anti-Covid