Doi membri ai unui echipaj de o ambulanță din Gorj și pacientul pe care-l transportau se află în state gravă, după ce au fost implicați într-un accident rutier.

Echipajul se afla în misiune, iar autospeciala medicală avea semnalele luminoase și acustice aprinse – transmite corespondenta Europa FM, Gabriela Mladin.

Cei doi membri ai echipajului, ambulanțierul și asistenta medicală, preluaseră un bolnav, în vârstă de 61 de ani cu probleme cardiace pentru a-l transporta la Spitalul se urgentă din Targu jiu.

În localitatea Romanesți, din județul Gorj, șoferul unei autocisterne nu i-a acordat prioritate de trecere și a izbit ambulanța în plin.

În urma impactului, ambulanțierul, asistenta medicală și pacientul au suferit traumatisme grave. Toți au fost preluați de alte ambulanțe și duși la spitalul de urgentă din Targu-Jiu.

În stare foarte gravă, asistenta medicală, în vârstă de 42 de ani, a fost transportată cu un elicopter SMURD la spitalul din Craiova.

Șoferul autocisternei, un bărbat de 35 de ani, din comuna Peștisani, este cercetat de Politie pentru vătămare corporală gravă din culpă.