La Focșani, încă de dimineață au avut loc o serie de manifestări dedicate zilei de 24 ianuarie. Manifestările din Piața Unirii vor începe peste o oră, dar oamenii au început deja să se adune în centrul orașului. Sărbătoarea a fost însă umbrită de moartea cunoscutului maratonist Ilie Roșu, care a căzut din picioare în timp ce participa la Maratonul Unirii și nu a mai putut fi salvat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În prima parte a zilei s-a consumat o tragedie la Focșani. Cunoscutul maratonist Ilie Roșu a murit în timp ce participa la Maratonul Unirii. Abia se dăduse startul când, după nici 500 de metri de alergare, colonelului în rezervă i s-a făcut brusc rău și a căzut din picioare.

Un alt maratonist i-a acordat primul ajutor până la sosirea unei ambulanțe.

Ilie Roșu a murit la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani, după zeci de minute în care medicii s-au chinuit să-l resusciteze. În urma acestui incident dramatic, Maratonul Unirii a fost anulat.

Mesajul transmis de primarul din Focșani

„O tragedie s-a întâmplat astăzi chiar de Ziua Unirii Principatelor Române. Colonelul ( r.) Ilie Roșu (64 ani), inițiatorul Maratonului Unirii, ne-a părăsit în timp ce alerga cel de-al 293-lea maraton din impresionanta sa carieră. Sportivul a făcut stop cardiac în timp ce alerga pe strada Unirea Principatelor în cadrul celei de-a opta ediții a Maratonului Unirii alături de 14 colegi.

Startul maratonului avusese loc cu doar câteva minute în Piața Unirii, așa cum stă mărturie ultima fotografie cu regretatul sportiv.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Condoleanțe familiei!”, a scris primarul din Focșani pe pagina sa de Facebook.

Împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române e sărbătorită încă de dimineață în orașul de graniță dintre Moldova și Muntenia. O caravană pornită din munți, cu oprire la Casa Memorială „Moș Ion Roată”, un simpozion internațional și două tururi ghidate ale orașului, prin punctele sale istorice sunt doar câteva dintre manifestările ce au avut loc până acum.

Urmează, de la ora 16:00, manifestările tradiționale din Piața Unirii, cu momentele sale mult așteptate, Hora Unirii și un spectacol aviatic la final. Ora de desfășurare este în fiecare an târzie, pentru că autoritățile așteaptă ca la Focșani să ajungă și oficialii care au participat la manifestările de la Iași.

Sursa foto: Facebook / Cristi Valentin Misăilă

Citește și: Brașov: Explozie la un apartament din Codlea. O personă a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului. Trei autospeciale de stingere acționează la fața locului | AUDIO