Daniel Niculae, presedintele echipei Rapid, a fost ridicat de forțele de ordine joi, 14 martie. Fostul fotbalist ar fi audiat într-un dosar penal cu acuzații de grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere și tulburarea ordinii publice. Alături de el sunt anchetați și oameni din galeria din Giulești. Polițiștii au pus în aplicare 28 de mandate de aducere în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași.

Cercetările vizează infracțiuni de tip distrugere prin incendiere și tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor

„Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995”, informează Poliția Română.

Conform unor surse GSP, motivul audierii lui Niculae ar fi legat de materialele pirotehnice introduse în stadion de fanii Rapidului. Președintele Rapidului ar avea astfel calitatea de martor într-un dosar penal amplu, în care ar fi vizați lideri de galerie, membri ai unor grupări interlope și persoane cu antecedente violente.

Acționarul majoritar de la Rapid, Dan Șucu, a declarat că nu înțelege despre ce este vorba

„Are legătură cu arme, muniții, chiar nu are sens! Chiar nu înţeleg cu ce poate să fie vorba. Eu ştiu că ultimul eveniment pe care l-am avut împreună a fost superb. Nu cunosc detalii, probabil vor apărea într-o perioadă foarte scurtă”, a spus Dan Șucu, citat de AS.

Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere si tulburarea ordinii și liniștii publice.

Daniel Niculae, în vârstă de 41 de ani, s-a retras din fotbal în 2018, la Rapid București. Fostul jucător a evoluat la Astra, Kuban, Monaco, Nancy, Auxerre și Extensiv Craiova. Din 2021, el este președintele echipei Rapid.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Vlad Pascu și-a recunoscut faptele în timpul audierii prin videoconferință. Judecătoarea a amânat schimbarea încadrării juridice a inculpatului pentru luna aprilie | AUDIO