Jucătorul de fotbal Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo pleacă de la Manchester United. Plecarea este de comun acord, a anunțat clubul. Mișcarea vine după ce atacantul a făcut o serie de acuzații într-un interviu. Manchester United și-a desemnat avocații pentru a verifica ce acțiuni pot lua împotriva lui Cristiano Ronaldo pentru presupusa încălcare a contractului.

„Cristiano Ronaldo va părăsi Manchester United de comun acord, cu efect imediat”, a anunțat clubul. „Clubul îi mulțumește pentru contribuția sa imensă în cele două perioade petrecute pe Old Trafford”.

Printre acuzațiile lui Ronaldo se numără faptul că este forțat să plece de către club, că directorii executivi nu au avut empatie după ce fiul său nou-născut a murit în aprilie, că proprietarilor, familia Glazer, nu le pasă de club și că managerul, Erik ten Hag, nu îl respectă.

„În urma unor discuții cu Manchester United, am convenit de comun acord să încheiem contractul înainte de termen”, a declarat Ronaldo. „Iubesc Manchester United și îi iubesc pe fani, asta nu se va schimba niciodată, niciodată. Cu toate acestea, simt că este momentul potrivit pentru mine să caut o nouă provocare”.

Jucătorul de 37 de ani primise instrucțiuni să nu se mai întoarcă la baza de antrenament a clubului de la Carrington după participarea sa la Cupa Mondială cu Portugalia. Luni, la o conferință de presă din Qatar, el s-a descris ca fiind „rezistent la gloanțe” și nu și-a exprimat niciun regret pentru comportamentul său. „Nu trebuie să-mi fac griji cu privire la ce cred alții”, a spus el. „Vorbesc atunci când vreau”, scrie The Guardian.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: CM 2022 Qatar: Argentina 1 – 2 Arabia Saudită