O decizie drastică luată în Malta: Compania de transport aerian operată de stat, Air Malta, a fost închisă, sâmbătă ca urmare a pierderilor. Iar duminică a fost deschisă, imediat, noua companie de stat, KM Malta Airlines, care i-a preluat avioanele și le operează cu mult mai puțini angajați. Un caz care amintește de situația TAROM, mereu în pierdere și susținută din bani publici.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Închiderea Air Malta a venit sâmbătă după 50 de ani de la primul zbor și după ce Comisia Europeană nu a permis acordarea unui nou ajutor companiei.

Duminică, și-a început activitatea – în locul ei – KM Malta Airlines. Aceasta a preluat opt avioane Airbus A320 – luate în leasing.

Air Malta înregistra pierderi de 20 de ani și avea 1400 de angajați care operau 9 avioane. Compania care i-a luat locul va opera 8 avioane cu până la 400 de angajați.

În România, compania de stat TAROM, nu mai face profit din 2007, de când au început să opereze companii private low-cost. TAROM a fost ținut în funcțiune cu bani publici, deși a continuat să acumuleze datorii.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Israel: Mii de persoane au cerut demisia premierului Benjamin Netanyahu în timpul unor manifestații de 2 zile | VIDEO