Comitet Executiv al PSD – a început la ora 18.00 și e prima reuniune a conducerii partidului după eșecul de duminică de la europarlamentare și referendum, dar și după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea.

Deja, partidul a hotărît că președinte executiv al formațiunii va fi Paul Stănescu și că Biroul Permanent Național se va reuni în fiecare zi de luni: o practică mai veche a partidului, din vremea în care el era condus de Adrian Năstase.

Paul Stănescu se numără printre semnatarii scrisorii din septembrie anul trecut în care se cerea demisia lui Liviu Dragnea de la șefia PSD și din funcția de președinte al Camerei Deputaților. El a fost apoi repede înlocuit din funcția de vicepremier.

Declarația a mai fost semnată de Gabriela Firea și de Adrian Țuțuianu, care apoi, a fost exclus din PSD.

Ședința Comitetului Executiv Național durează deja de aproape cinci ore.

Surse politice spun că s-ar fi luat mai multe decizii:

Gabriela Firea redevine președinta interimară a PSD București;

Rodica Nassar preia funcția de secretar general PSD, deținută actualmente de Codrin Ștefănescu;

Olguța Vasilescu a renunțat deja la funcția de purtătoare de cuvînt a PSD.

Partidul de guvernămînt discută și propunerile pentru ministerele Justiției și Fondurilor Europene și pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

În discuție sînt, la Justiție, Ana Birchall, Titus Corlățean sau Robert Cazanciuc.

Natalia Intotero ar urma să revină în funcția de ministru al Românilor de Pretutindeni.

Incert e și viitorul în Guvern al lui Carmen Dan, ministrul de Interne. În aceeași situație s-ar afla Darius Vâlcov, actualmente consilier al premierului.