Meci fără spectatori la Chișinău: partida dintre Sheriff Tiraspol și Partizan Belgrad nu va avea fani în tribune. Federația de Fotbal din Republica Moldova nu a explicat de ce a fost luată această decizie, însă agenția de presă Reuters scrie că autoritățile moldovenești se tem de infiltrarea unor diversioniști sârbi în tribune.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Meciul dintre Sheriff Tiraspol și Partizan Belgrad din prima manșă a play-off-ului pentru optimile Conference League este programat joi la Chișinău.

Partida nu va avea spectatori în tribune, iar Federația de Fotbal din Republica Moldova nu a detaliat motivul.

Șefii fotbalului de peste Prut s-au rezumat doar la a spune că „autoritățile Republicii Moldova au decis ca accesul suporterilor să nu fie permis pe stadionul Zimbru”. Ei au anunțat că suporterii care deja și-au cumpărat biletele își vor primi banii înapoi.

Agenția de presă Reuters scrie că motivul din spatele deciziei este legat de temerile Chișinăului cu privire la existența unor diversioniști sârbi în tribune care, alături de cetățeni ruși, să încerce o destabilizare a situației din Republica Moldova.

De altfel, poliția de frontieră moldovenească nu a permis accesul pe teritoriul Republicii Moldova pentru 12 suporteri sârbi.

Sursa foto: Unsplash / Sandro Schuh

Citește și: Iohannis, reacție la tentativele Rusiei de a destabiliza Republica Moldova: „Amenințările nu trebuie deloc neglijate”