Până la performanță e nevoie de foarte multă muncă și de zile extreme de grele, a spus la sosirea în tara campionul mondial Cătălin Chirilă.

Duminică, el a cucerit medalia de aur în proba de canoe simplu pe 1.000 metri, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax, Canada.

„Până la această performanță știm câtă muncă este în spatele medaliei și câte zile de chin au existat. Această medalie reprezintă pentru mine personal confirmarea că toate speranțele pe care mi le-am pus la începutul pregătirii nu sunt în zadar. Practic, munca a dat rade și mă bucur că am reușit să obțin această performanță”, a declarat sportivul român, la revenirea în țară.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cătălin Chirilă a cucerit medalia de aur în proba de canoe simplu pe distanța de 1.000 metri, duminică, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax (Canada).

Legitimat la CSA Steaua, sportivul a fost cronometrat cu timpul de 4 min 14 sec 28/100, după ce în serii fusese înregistrat cu cel mai bun timp, 3 min 59 sec 40/100, relatează Agerpres.

Citește și: David Popovici donează casca și ochelarii cu care a devenit campion mondial la înot. „Dacă pot ajuta, eu nu stau niciodată pe gânduri”

Foto: Inquam Photos / George Călin