Sărbătoare pe străzile din Buenos Aires după ce Argentina a redevenit campioană a lumii. Peste un milion de argentinieni sunt așteptați la Obeliscul din capitala Argentinei să sărbătorească alături de Messi. Argentina a câștigat Cupa Mondială de fotbal după o finală dramatică cu Franța, departajarea făcându-se la penaltiuri.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fanii „Albiceleste” profită din plin de ziua liberă dată de Guvern și au ieșit pe străzile din Buenos Aires pentru a-i primi așa cum se cuvine pe „eroii” care au readus acasă trofeul Cupei Mondiale după o pauza de 36 de ani. De-a lungul participărilor la CM de fotbal, Argentina a devenit campioană în trei rânduri: 1978, 1986 și 2022.

Televiziunea publică argentiniană difuzează non-stop imagini cu fanii care cântă, dansează, scandează îmbrăcați în tricouri în culorile naționalei sau infășurați în drapel.

Dimineața, la sosirea pe aeroportul din Ezeiza, delegaţia argentiniană a fost întâmpinată cu covorul roşu, pe care căpitanul Lionel Messi a pășit ținând în mână preţiosul trofeu.

Jucătorii au fost preluaţi apoi de un autocar descoperit care avea imprimate trei stele, reprezentând cele trei titluri mondiale cucerite de Argentina care vor figura de acum înainte şi pe tricourile naţionalei Albiceleste.

Lionel Messi a postat apoi pe rețelele sociale fotografii în care apare dormind alături de Cupa Mondială și bea o cană de ceai tot cu trofeul alături, primind peste 6 milioane de aprecieri.

Sursa foto: Facebook / Leo Messi

Citește și: Echipa de fotbal a Argentinei, primită de mii de fani la revenirea în țară. A fost decretată zi liberă pentru a celebra victoria de la Cupa Mondială | VIDEO