Președintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Costantin Buică a declarat că instituția nu va rambursa cheltuielile făcute de PSD la alegerile europarlamentare.

Documentele au fost semnate de Mircea Drăghici, care nu mai era trezorierul partidului la momentul depunerii lor.

„Legea spune că atribuțiile mandatarului oficial sunt de a depune cererea de rambursare și lista de candidați.

Potrivit statutului propriu, reprezentantul legal, la data depunerii cererii, era președintele executiv, doamna Dăncilă.

Autoritatea a cerut, printr-o serie de patru adrese, clarificări, și în nici una dintre adrese nu a rezultat împuternicirea de semnatar al acelei adrese de către domnul Drăghici, prin semnătura doamnei Dăncilă”, a declarat Constantin Buică.

În raportul  veniturilor și cheltuielilor electorale, cuantumul cheltuielilor PSD este de 3,472,749 de lei, bani care nu au fost rambursați de către AEP.

„Noi vorbim de funcția de trezorier, nu vorbim de funcția de reprezentant legal.

Din documentele pe care le-a depus, nu rezulta împuternicirea prin care avea calitatea de reprezentant al partidului sau împuternicit al președintelui, la acea dată, doamna prim-ministru, președinte executiv, ulterior președintele de drept al PSD”, a explicat Constantin Buică.

Președintele AEP a adăugat că decizia instituției este definitivă.

Actualul trezorier al PSD: „Era normal să semneze Drăghici”

Ștefan Mihu, actualul trezorier PSD, a spus că era normal ca postul să nu fie lăsat liber pînă la numirea sa în funcție.

„Decontul acela trebuia semnat de un reprezentant al conducerii partidului și de mandatarul financiar.

Domnul Drăghici, în acel moment, încă era reprezentant al Comisiei partidului, pentru că el își dăduse demisia verbal, și a specificat că rămîne în funcție pînă la numirea noului trezorier, că era normal că trebuia să funcționeze trezoreria partidului și pînă și depunerea cererii de rambursare.

Domnul Drăghici, în momentul acela, până la numirea mea, dumnealui era trezorierul partidului”, a afirmat Ştefan Mihu.

PSD va depune luni contestație faţă de deciyia AEP.

Mircea Drăghici, fostul trezorier PSD, a fost trimis în judecată la sfîrşitul lunii iulie pentru două fapte de delapidare şi pentru utilizarea subvenţiilor în alte scopuri.

El a fost trimis în judecată pentru că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.