Gabriela Ruse a reusit cea mai mare performanță a carierei: s-a calificat în semifinale la dublu, la Australian Open, alături de ucraineanca Marta Kostiuk.

Gabriela Ruse și Marta Kostiuk le-au învins pe favoritele numărul patru, Storm Hunter, din Australia și Elise Mertens, Belgia, cu 7-6, 2-6, 6-4.

Meciul a durat două ore şi jumătate. Românca și ucraineanca şi-au asigurat un cec de 210.000 de dolari australieni şi 780 de puncte WTA la dublu.

A fost un meci foarte greu, nu-mi vine să cred că suntem în semifinale! Sunt foarte fericită să fiu aici cu tine, Marta. Am luptat foarte mult în ultimele două săptămâni și ce pot să spun… Ne vedem în semifinale! Cred că suntem amândouă nebune, e al doilea Grand Slam al nostru împreună”, a spus Gabriela Ruse după accederea în semifinalele Australian Open alături de Marta Kostiuk.

Ruse şi Kostiuk sunt la cea mai bună performanţă a lor la un turneu de Grand Slem.

În penultimul act la dublu vor întâlni principalele favorite: cehoaicele Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova, care sunt deţinătoarele titlului la Melbourne.

Sursa foto: Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru

Citește și: Sportiva americană Mikaela Shiffrin scrie istorie la Cupa Mondială de schi alpin feminin depășind recordul de victorii | AUDIO