Meci de gală anul viitor pe Arena Națională: Hagi, Popescu, Dan Petrescu și Adrian Ilie, alături de alți jucători din Generația de Aur, se vor întoarce pe teren pentru un ultim meci. Va fi partida de adio a echipei care a scos românii în stradă la Mondialul din 1994. Biletele s-au pus în vânzare de azi.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În vara anului 1994, echipa națională de fotbal a României a reușit una dintre cele mai mari performanțe din sportul românesc: tricolorii au ajuns până în sferturile de finală, după ce a învins 3 la 2 Argentina.

La același turneu, naționala învingea și Columbia cu 3 la 1. La 30 de ani de la acel moment în care românii au sărbătorit în stradă, Generația de Aur va juca meciul de adio, pe 18 mai 2024, în fața unei echipe formate din staruri mondiale ca Rivaldo, Figo sau Stoichkov.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă.

„Cred că este un prilej extraordinar în primul rând de a mulțumi suporterilor care au fost alături de noi pe perioada celor 10 ani cât am făcut performanță la echipa națională. Într-adevăr, va fi pentru ultima dată când vom juca împreună purtând tricoul echipei naționale. Nu cred că era un eveniment mai potrivit și într-un timp mai potrivit decât la 30 de ani din 94”, a spus Gheorghe Popescu.

Ilie Dumitrescu, autorul unei duble în meciul Argentina, l-a amintit pe Didi Prodan, care s-a stins în 2016 la 44 de ani.

„Este un moment sensibil, se termină o poveste frumoasă. A fost ceva de suflet. A fost cel mai frumos lucru din viața mea. Îmi doresc foarte mult ca tot stadionul și noi toți să ne gândim la Didi Prodan, care nu mai este printre noi și ar fi meritat și el să fie cu noi la acest eveniment”, a spus Ilie Dumitrescu.

În perioada „Generației de Aur”, România a jucat la trei mondiale: 1990, 1994 și 1998, dar și la două Campionate Europe: 1996 și 2000.

Sursa foto: Inquam Photos / Cristi Vescan

Citește și: Capitala României va depune candidatura pentru organizarea finalei UEFA Europa League din 2026 sau 2027 | AUDIO