La 30 de ani de cînd le-a oferit un sul de hîrtie igienică lăudătorilor regimului ceaușist, actorul Victor Rebengiuc a revenit în dezbaterile publice de strictă actualitate.

Alături de mai mulți colegi de la Teatrul Național București, domnul Rebengiuc a luat parte duminică la o manifestație de solidaritate cu magistrații.

De ce?

Invitat în emisiunea Piața Victoriei, de la Europa FM, interpretul lui Ilie Moromete din filmul lui Stere Gulea ori al lui Apostol Bologa în „Pădurea spînzuraților” (r. Liviu Ciulei) a spus că se simte silit să procedeze astfel:

Ceea ce contează, în esență, pentru o țară este justiția, modul în care se face dreptate. Dacă aservești o justiție, dacă te căznești să faci legi care să-i scape de responsabilitatea hoțiilor pe care le-au făcut, atunci nu mai ai nici o încredere în viitorul țării în care trăiești.

Cînd te gîndești că o să fie așa ceva, și e pe cale să vină așa ceva dacă nu există o oarecare reacție din partea cetățenilor … n-o să fie deloc bine”, a răspuns domnul Rebengiuc.

Tudor Mușat a adus în discuție și reproșurile potrivit cărora actorii ies în stradă în sprijinul magistraților, dar nu al altor categorii sociale.

Să ne dea o listă cu cauzele pe care trebuie să le apărăm și eu promit că voi ieși pentru aceste cauze”, a spus celebrul actor.

Sigur că totul trebuie apărat în țara asta. Totul se scufundă: și spitalele, și școlile … Te duci pînă-n Bulgaria și cînd te-ntorci îți dai seama că ești într-o lume nenorocită, uitată de secole în mizerie”, a adăugat domnia-sa.

Potrivit lui Victor Rebengiuc, polarizarea socială a prezentului ar fi mai îngrijorătoare decît cea din anii ’90.

Era mai multă speranță atunci. Acum, vă spun, speranța abia mai pîlpîie”.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 268