De astăzi, târgurile de Crăciun din ţară vor fi controlate de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor.

Vor fi vizate în special târgurile din zonele turistice. Până acum, concluzia vizitatorilor este că multe produse au preţuri exagerate.

La Târgul din Bucureşti, de exemplu, un pahar de ceai – cel mai ieftin – costă 7 lei. Dar poate ajunge şi la 17 lei, în funcţie de aromă sau de modul de servire. În aceste condiţii, o sarma este chiar ieftină – 5 lei bucata. Plus 3 lei mămăliga, și încă 3 lei o lingură de smântână.

Cât despre un produs de lux – o găluşcă cu prune costă 20 de lei.

La Sibiu şi Cluj, însă, preţurile sunt puţin mai mici. Unele, cu 2-3 lei mai ieftine.

Protecţia consumatorilor va verifica, însă, calitatea produselor vândute şi condiţiile în care sunt depozitate.