Autoritățile nu renunță: Circulația pe DN 7 – Valea Oltului va fi închisă pe timpul zilei între Boița și Lazaret. Traficul va fi suspendat o lună – de pe 8 iulie, până pe 9 august, între orele 06:00 și 20:00. Drumul care leagă centrul de sudul țării va fi închis pentru a se lucra la viitoarea autostrată Sibiu – Pitești. Sunt suprafețe mari care trebuie defrișate, iar șoferii ar fi puși în pericol, spun reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri.

Ministrul Transporturilor – Sorin Grindeanu: „Pe mine mă interesează să fac autostrăzi în România”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Autostrăzile nu au culoare politică și atâta timp cât soluția este aceasta, dacă vrem să avem autostrăzi, de a restricționa pe o perioadă de o lună traficul… eu nu ezit, chiar dacă e an electoral. Îmi asum acest lucru. Pe mine mă interesează să fac autostrăzi în România și asta fac împreună cu cu echipa de la CNAIR și cu toată lumea. Cu toate riscurile. Sigur că sunt deschis la propuneri care ar putea îmbunătăți ceea ce colegii din CNAIR împreună cu Poliția Rutieră cu toată lumea au gândit. Suntem deschiși”, a spus Sorin Grindeanu.

Reacțiile din partea transportatorilor au fost împărțite

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România susține că măsura va afecta firmele de transport și că aglomerația se va muta pe alte drumuri. Iar costurile vor fi mai mari din cauza numărului în plus de kilometri parcurși.

Iar Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România spune că aseară s-au stabilit principalele rute alternative cu cei de la CNAIR pentru transportul de mărfuri.

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, despre rutele ocolitoare

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pe noi ne deranjase la un moment dat pentru că nu am fost întrebați de rute ocolitoare, să stabilim rutele ocolitoare cu CNAIRul. Dar aseară, în urma discuției cu directorul general, domnul Pistol, am ajuns la un consens: Pitești pe A1, Pitești-Râmnicu Vâlcea pe DN7, Râmnicu Vâlcea-Târgu Jiu pe DN67 și de acolo Simeria. După care pe autostradă și retur la fel. Am mai discutat și ne-a promis că va lua în discuție și București-Ploiești, Ploiești-București pe DN și mă refer numai la zilele de marți, miercuri și joi mai ales că în această perioadă nu sunt foarte aglomerate. Și încă o soluție, noaptea se va circula totuși pe Valea Oltului”, a spus Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Măsura a fost criticată și de mediul de afaceri. Nu închiderea în sine, ci anunțul aproape de pe o zi pe alta făcut de autorități.

Ministrul Transporturilor este așteptat să ofere mai multe detalii despre rutele alternative și viitoarele restricții din zonă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ionuț Ciurea, director executiv al Asociației Pro Infrastructura: DN6 va fi principala rută alternativă după închiderea circulației pe DN7-Valea Oltului | AUDIO