DISTRIBUIȚI

PSD nu știe, în momentul de față, cum a s-a pronunțat ambasadoarea României la Uniunea Europeană, Luminița Odobescu, la votul privind desemnarea procurorului-șef european.

Consiliul Uniunii Europene a votat joi pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcție.

Au fost 17 voturi „pentru”, din 22.

Cu mai puțin de 24 de ore înainte, premierul Viorica Dăncilă afirmase că Bucureștiul nu susține candidatura doamnei Kovesi.

Invitat în emisiunea Piața Victoriei, de la Europa FM, purtătorul de cuvînt al PSD, Valeriu Steriu, a spus că meritul pentru votul pozitiv „este strict al doamnei Kovesi”.

„Nu cred că statul român sau funcționarii statului român vin să amplifice sau să schimbe acest rezultat.

Au fost 22 de state care au particiat la vot, 17 la 5 votul – rămîne de văzut cine cum a votat, dacă acest vot secret va fi vreodată desfăcut”, a spus Valeriu Steriu.

Moise Guran l-a întrebat pe purtătorul de cuvînt al PSD ce influență mai are Viorica Dăncilă asupra înalților funcționari sau diplomați, atît timp cît se relatează că ambasadorarea Luminița Odobescu ar fi votat în favoarea fostei șefe a DNA.

„Exprimarea doamnei Dăncilă a venit mai degrabă legată de o îngrijorare pentru ce poate rezulta într-un viitor mai îndepărtat, atunci cînd lucruri venite din istoricul ultimilor ani poate să aibă o altă întorsătură.

Dacă, peste un an sau doi, vreunul dintre cei care au avut de suferit arată în instanțe că a fost un abuz, avem o problemă”, a răspuns Valeriu Steriu.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 106