În ce condiţii se vor relaxa restricţiile privind noul coronavirus? Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, spune că, pe lângă criteriile valabile în prezent, se va ţine cont şi de rata de vaccinare.

”Sunt date tehnice care întotdeauna se analizează într-un grup de experți, într-un grup tehnico-științific, dar pot sa va spun, din punct de vedere medical și epidemiologic, sunt doi factori care vor conta la acel moment: numărul de persoane vaccinate, procentul de vaccinare și imunitate colectivă, respectiv incidența cazurilor noi. Și numărul de cazuri noi, respectiv numărul de internări în unitățile medicale, numărul de decese. Sunt factori care contează și la acest moment. Se adaugă procentul de persoane vaccinate”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a mai declarat că săptămâna viitoare va începe repartizarea la centrele de vaccinare şi a serului produs de Moderna.

”Urmează să se facă alocarea acestor doze de la Moderna, așteptăm și dozele de săptămâna viitoare pentru a avea un număr mai mare de doze pentru a le putea transmite și aloca spre centrele de vaccinare. Criteriul de distribuire a acestor doze va fi către centrele de vaccinare care au o activitate crescută, vom stabili acest prag dacă va fi peste 150 sau peste 200 de persoane în fiecare zi în ideea de a reduce riscul de irosire a acestor doze pentru că sunt flacoane care au 10 doze”, a declarat dr. Gheorghiță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.