Încă o bâlbă în campania de vaccinare. Dintr-o eroare, managerii de spitale au fost înștiințați de Ministerul Sănătățiiprima etapă de vaccinare, cea în care este imunizat personalul medical, trebuie să se termine vineri seară.

Eroarea a fost corectată, în sensul că ulterior, Ministerul Sănătății a anunțat că doar programarea să se termine în seara de vineri.

Acum câteva zile, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul colonel Valeriu Gheorghiță, a cerut Ministerului Sănătății să le ceară spitalelor să urgenteze programarea personalului medical la vaccinare.

Numai că cineva, pe parcurs, a scris în loc de programare, vaccinare.

Medicul Valeriu Gherghiță explică ce s-a intamplat:

„Eu am trimis către Ministerul Sănătății și, ulterior, prin Ministerul Sănătății, adresa ajunge la DSP-uri și apoi la toți furnizorii de servicii medicale, să accelerăm procesul de programare până pe data de 8 ianuarie, pentru a avea o estimare cât mai clară a numărului de persoane care urmează să se vaccineze din etapa întâi. Dintr-o eroare, de la minister, a plecat cu vaccinarea până pe 08.01. Evident că nu se poate face așa ceva.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Eroarea a fost corectată, iar coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 spune că, dacă managerii de spital nu vor reuși să-i programeze la vaccinare pana vineri seară, pe toți cei care vor să se imunizeze, nu este nicio problemă:

„Nu este limitativă această dată, am zis majoritatea programărilor, să încercăm să facem cât mai mult din programări până pe 8 ianuarie, dar pot să-mi selectez data în care să mă vaccinez pe 15, pe 20 ianuarie, sau când vreau. Cine nu se programează până pe 8 evident că nu este nicio barieră, se poate programa și mai departe.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până acum însă, un sfert dintre angajații din Sănătate s-au imunizat, peste 76 de mii din 300 de mii, și doar o treime dintre centrele de vaccinare sunt deschise.