Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat marți – 3 iulie 2024 – că Valea Oltului va fi închisă pentru lucrări pe carosabil pe timpul zilei. Vineri, ministrul Transportului va oferi mai multe detalii despre rutele alternative pe care le pot accesa șoferii care tranzitează această porțiune de drum.

„O să merg vineri împreună cu domnul director Pistol și nu doar… și cu colegii din CNAIR la fața locului. Știți că avem acest lot 2 de pe Sibiu-Pitești care implică defrișări. Acestea au fost aprobate, aceste lucruri trebuie a fi făcute dacă vrem să facem această autostradă. Dacă vrem să nu o facem, nu închidem DN7. Cert este că în acest moment aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic. Asta ar pune în pericol siguranța traficului, ar pune în pericol viața celor care circulă pe DN7 și asta nu și-o poate asuma nimeni. De aceea, în această lună care va porni săptămâna viitoare în 8, din 8 iulie până în 9 august, dacă nu mă înșel, vor fi făcute aceste lucrări absolut necesare pentru a realiza Autostrada Sibiu-Pitești”, a spus Sorin Grindeanu.

„Nu există altă variantă. Am încercat să găsim variante, vorbim de înălțimi foarte înalte care ajung până la 70 de metri unde trebuie a fi tăiați acești arbori care riscă în mare măsură să ajungă pe carosabil și să pună în pericol siguranța circulației. Repet, vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări. Există și cealaltă variantă, dar pe care cred că orice om cu scaun la cap nu și-o dorește”, a mai spus Sorin Grindeanu.

„Așa că în această lună, colegii mei de la CNAIR împreună cu Poliția Română vor transmite rutele alternative astfel încțt pe perioada zilei să avem asigurate aceste rute alternative, circulația fiind închisă pe perioada zilei. Pe perioada de noapte va fi redeschisă în fiecare zi, înclusiv în această lună de care vorbeam. Între 8 iulie și 9 august, pe perioada zilei. Pe perioada nopții se va redeschide traficul. Pe perioada zilei vom avea rute alternative pe care noi împreună cu Poliția Rutieră le vom transmite din timp. Cred că este singura soluție”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Națională, cel mai scăzut din ultimii 4 ani. Ligia Deca susține că procentele sunt în creștere față de cele de la simulări | AUDIO