Site icon ApropoChat | Intra Pe noul chat Apropo

USR-PLUS îl propune pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier | AUDIO

Delegaţia USR-PLUS a mers, miercuri, la consultările de la Cotroceni cu propunerea de prim-ministru în persoana lui Dacian Cioloş.

Dan Barna, președintele USR, i-a transmis lui Klaus Iohannis că formațiunea pe care o conduce vrea să facă parte din viitorul guvern.

„USR şi-a exprimat foarte clar disponibilitatea şi dorinţa de a participa la guvernare, în măsura în care se va constitui o majoritate în Parlament. Vorbim despre o participare la guvernare asumată, cu miniştri, în care să putem implementa politicile publice pe care USR şi alianţa le susţin în spaţiul public”, a spus Dan Barna, după consultările de la Cotroceni

Mai mult, USR își dorește ca viitorul Guvern să îşi asume OUG pe alegerea primarilor în două tururi.


https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2020/02/26feb-18-Barna-vrem-primari-in-2-tururi.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am avut o discuţie foarte sintetică cu preşedintele Iohannis. Am transmis poziţia alianţei USR-PLUS. Ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în România e o criză politică reală şi acută. Este o criză care dovedeşte că soluţia pe care preşedintele a susţinut-o, aceea ca PNL guverneze singur, nu a funcţionat. Este nevoie în momentul de faţă de o colaborare onestă şi consistentă mai largă, pentru a putea scoate România din criză”, a declarat Barna.

Klaus Iohannis a convocat partidele la consultări, miercuri, după ce Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier desemnat.