DISTRIBUIȚI

Un urs care a apărut la marginea orașului Alba Iulia a fost filmat în timp ce se plimba, în timpul nopții de marți spre miercuri, pe stradă. Animalul a ucis un câine și un porc dintr-o gospodărie, iar oamenii au alertat autoritățile.

Locuitorii cartierului albaiulian Pâclișa au intrat în panică, în timpul nopții de marți spre miercuri, după ce ursul care a apărut de mai bine de o săptămână în pădurea din apropiere a intrat în zona locuită, în căutare de hrană. În filmul postat pe Facebook de localnici se vede cum animalul trece, pe stradă, prin fața caselor.

Oamenii au alertat autoritățile, dar până la sosirea în zonă a echipajelor de jandarmi, ursul a reușit să intre într-o gospodărie unde a omorât un câine și a rănit un porc..

Acesta este al doilea atac al ursului din ultima vreme, după ce săptămâna trecută animalul a intrat într-o altă curte, de unde a tras după el un porc, până în pădure. Jandarmii au încercat și atunci să-l îndepărteze trăgând în aer focuri de armă, însă animalul nu s-a speriat de zgomot.

Pentru relocarea ursului, autorităţile au primit aprobare de la Ministerul Mediului. În pădurea de la marginea orașului a fost pusă, luni o cușcă în speranța că animalul odată intrat aici va putea fi tranchilizat și apoi transportat într-o zonă în care să nu mai reprezinte un pericol pentru oameni.