Dr. Dana Olar, medic pneumolog cu o experiență de aproape 40 de ani, este primul cadru medical din Arad care a fost vaccinat împotriva COVID19. Medicul arădean tratează pacienți infectați cu noul coronavirus încă de la începutul pandemiei.
Șef Secție Pneumologie 2 dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad,  Dr. Dana Olar spune că de când a tratat primul pacient a așteptat apariția vaccinului antiCOVID19.
”Sunt foarte fericită pentru că am așteptat această zi de 10 luni, din luna martie, de când am început să tratez primul pacient de Covid pozitiv”, a declarat dr. Dana Olaru.
Vaccinarea cadrelor medicale împotriva COVID19 a început, luni, la Arad. În primul lot au fost primite 670 de doze de vaccin.
Până a sfârșitul anului trecut, 769 erau înscrise în platforma de vaccinare, iar o nouă evaluare se va face în cursul zilelor de luni sau marți. Primul rapel pentru cei imunizaţi luni a fost programat pentru 25 ianuarie
Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș, a declarat că există stoc suficient de vaccin, iar Aradul va cere mai multe doze pe măsură ce e nevoie.
În județ sunt avizate în acest moment 5 centre de vaccinare, 4 la Spitalul Clinic Județean pentru Situații de Urgență Arad și 1 a spitalul din orașul Ineu, care este unitate de suport COVID. Un al 6lea centru, la un mare spital privat din municipiu, va fi autorizat în cursul zilei de luni.
Un chestionar al autorităților care a fost realizat în cursul lunii decembrie 2020 arată că 60 la sută dintre cei 2200 de angajați ai spitalului județean din Arad au cerut să se vaccineze împotriva COVID19, iar la nivelul întregului județ, 2.395 de angajați din spitale și alte unități medicale din Arad au anunțat că doresc să se imunizeze cu vaccinul anti-COVID19.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Dana Olar