UEFA a deschis o procedură disciplinară și ar putea lua măsuri drastice împotriva echipei de fotbal Eintracht Frankfurt după violențele de aseară de la Napoli. Sute de fani germani au distrus mașini și baruri din oraș și au atacat forțele de ordine, supărați că nu se vindeau bilete pentru oaspeți direct la stadion.

Pe arena „Maradona”, Napoli i-a învins pe germani cu 3 la 0. Italienii s-au calificat în sferturile Ligii campionilor după ce în tur au câștigat cu 2-0.

Ziarul napoletan Il Mattino a rezumat cu următorul titlu situația de miercuri seară: „Haos și triumf. Războiul de gherilă a devastat orașul Napoli”.

Mai mulți fani germani au fost reținuți și ridicați de poliție după ce au atacat baruri și au distrus mașini și în urma confruntărilor cu forțele de ordine.

Suporterii Eintracht Frankfurt s-au dezlănțuit după ce autoritățile italiene au decis să nu vândă bilete la stadion pentru oaspeți.

În urma violențelor pornite de grupurile de suporteri nemți, și localnicii din Napoli au reacționat. Unii au atacat cu pietre autocarele cu fani germane.

Prefectura din Napoli a convocat o întrunire de urgență, joi dimineață, pentru a analiza situația din oraș în condițiile în care fanii germani nu plecaseră.

UEFA a deschis o procedură disciplinară și ar putea decide interdicții pentru suporterii germani la meciurile din cupele europene.

Situația de la Napoli a provocat reacția vicepremierului italian Matteo Salvini care a scris pe Instagram:

„Aceștia nu sunt fani, sunt infractori. Mă întreb dacă ar provoca același dezastru și în Germania”.

Din Germania, ministrul de Interne a transmis: „Violențele din această seară trebuie condamnate în cei mai duri termeni. Huliganii, cei care comit acte de violență, distrug sportul”.

Citește și: FIFA anunță un nou turneu mondial de fotbal din 2024