Site icon ApropoChat | Intra Pe noul chat Apropo

Tulcea. Contract semnat pentru modernizarea portului și falezei. Costul proiectului, 34 milioane euro

Portul și faleza din Tulcea vor fi reabilitate și modernizate de filiala din România a unei companii germane. Contractul se ridică la aproximativ 34 milioane de euro, iar 75% din bani vin din fonduri europene.

Consiliul Județean Tulcea a semnat contractul pentru reabilitarea portului și falezei din oraș, după ce licitația publică a fost câștigată de societatea Max Boegl România, parte a grupului german Max Boegl.

Contractul pentru asistența tehnică și execuția modernizării Portului Tulcea are o valoare de 133.956.978,4 lei, iar proiectul ar trebui finalizat până la finalul anului 2022.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, își dorește să modernizeze infrastructura portuară, care va crea premisele pentru dezvoltarea serviciilor de transport naval de pasageri, prin creșterea numărului de curse zilnice și, după caz, a capacității navelor, a transmis Ministerul Transporturilor în momentul semnării contractului de finanțare.

Costurile modernizării vor fi suportate în proporție de 75% din Fondul European de Dezvoltare Regională, 23% din bugetul de stat și 2% din bugetul Consiliului Județean Tulcea.

Conform proiectului, compania germană va trebui să intervină la infrastructura portuară pentru asigurarea condiţiilor optime de acostare a navelor fluviale, să reabiliteze și să extindă utilitățile sau să reabiliteze faleza din municipiu.

Max Boegl România este parte a consorțiului german Max Boegl. Societatea este unul dintre principalii actori în segmentul construcțiilor din România și are în portofoliu lucrări de infrastructură precum construcția centurii de ocolire a Sibiului, reconstrucția stadionului Lia Manoliu, realizarea pasajului subteran Doamna Ghica, sau construirea tronsonului de autostradă Medgidia-Constanța.