DISTRIBUIȚI

Ministrul Justiţiei încă în exerciţiu, Tudorel Toader, a declarat joi dimineaţă că voința primului ministru în ce-l priveşte este decisivă și o va respecta.

“Eu nu-mi propun să fac polemici. Am fost doi ani și două luni ministru al Justiției, peste jumătatea duratei mandatului. Mi-am îndeplinit obligațiile, niciodată nu poți să mulțumești pe toată lumea. Plec mulțumit de experiența pe care am dobândit-o. Premierul mi-a spus ieri, textual: Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciați, vă gândiți și mâine ne întâlnim și îmi comunicați. Dacă a trimis la Cotroceni (cererea de revocare – n.r.), sigur că demisia mea rămâne fără obiect. Există Constituția, există o decizie a CCR, cred că 875/2018, care spune că premierul are rolul decisiv în procedura de numire și revocare a unui ministru” – a mai spus ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a declarat că de cele mai multe ori a aflat despre modificările din Justiţie din presă şi a amintit că el întotdeauna a susţinut că va rămâne la minister “atâta vreme cât poate să-şi pună experienţa în slujba statului constituţional”.

Tudorel Toader s-a abţinut să comenteze noua propunere făcută de PSD pentru conducerea ministerului Justiţiei, respectiv, Eugen Nicolicea.