DISTRIBUIȚI

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi, că nu își va da demisia deoarece nu poate abandona ceea ce și-a asumat și că nu își poate închide biroul doar pentru zvonurile privind remanierea acestuia.

„Îi întrebați pe dânșii, nu pe mine. Eu efectiv îmi exercit atribuțiile până în momentul în care în Monitorul Oficial apare cu nume, prenume alt ministru. De ce? Pentru că este un principiu care spune că trebuie să asiguri continuitatea activității autorității. Eu nu pot acum să închid biroul pentru că am auzit că mă remaniază”, a declarat Tudorel Toader, în Parlament, întrebat cum va mai rămâne la minister dacă PSD nu îl mai susține.

El a afirmat că nu își va da demisia, deoarece niciodată nu a abandonat obligațiile pe care și le-a asumat.

„Demisiile nu sunt numai de onoare. Demisiile sunt din multe considerente. Eu am trecut prin multe experiențe profesionale, dar niciodată nu am abandonat obligațiile pe care mi le-am asumat”, a adăugat Toader.

Întrebat cum crede că mai poate sta în Guvern din moment ce PSD nu îl mai susține, Tudorel toader a spus: ”Să-i întrebați pe ei, nu pe mine. Eu efectiv îmi exercit atribuțiile până în momentul în care în Monitorul Oficial apare cu nume și prenume alt ministru. De ce? Pentru că este un principiu care spune că trebuie să asiguri continuitatea activității autorității. Eu nu pot să mă duc acuma să închid biroul, să zic că am auzit că mă remaniază”.

Reacția ministrului vine după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, miercuri, că PSD și l-a asumat pe Tudorel Toader ca ministru al Justiției, însă nu știe cât timp se va mai întâmpla asta, precizând că “se pare că PSD-ul nu și-l mai asumă”. Anterior, liderul PSD declara că nu va propune ca Tudorel Toader să fie remaniat, dar nici nu se poate opune ca discuția să aibă loc în Comitetul Executiv al PSD. Totodată, premierul poate veni să anunțe în ședință că vrea remanierea ministrului Justiției, a precizat liderul PSD.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiției, Viorica Dăncilă a declarat că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Senatul a amânat pentru a doua oară plenul în care trebuia dezbătută și votată moțiunea simplă prin care Opoziția cerea demisia lui Tudorel Toader. Motivul a fost la fel ca în plenul de luni neîntrunirea cvorumului necesar desfășurării lucrărilor ședinței.