DISTRIBUIȚI

Într-o declarație de presă, la finalul căreia nu a răspuns niciunei întrbări din partea jurnaliștilor, ministrul Tudorel Toader a anunțat că Guvernul nu renunță la OUG7/2019 însă abrogă articolul 54 din ordonanță.

”Cea mai dezbătută problemă pe care eu zic că împreună cu doamna prim-ministru am convenit să o rezolvăm se referă la articolul 54 din OUG. Acela care permite astăzi unui judecător să devină procuror-șef dintre cei de la Parchetul General pe care îi numește președintele, la propunerea ministrului Justiției. Acolo erau două teme care au fost puse în dezbaterea publică, exprimate de procurori, de judecători.

Legile Justiției, așa cum le vorbim astăzi, chiar nemodificate prin OUG, permit unui judecător să treacă procuror, unui procuror să treacă judecător, în primii ani de activitate, după care se specializează și merg mai departe. Ați văzut că am dat drumul la procedura de selecție a procurorului european din partea României. Acolo, procuror european din partea României și a oricărei țări poate fi atât un procuror, cât și un judecător.”, a declarat Tudorel Toader.