Trezorierul PSD – Mircea Drăghici este urmărit penal pentru încă o infracțiune de delapidare, a anunțat Direcția Națională Anticorupție.

Procurorii susțin că ar fi cumpărat prin intermediul PSD un autoturism Mercedes în valoare de aproximativ 324.800 lei, după care mașina ar fi fost vândută unei persoane din familia lui Mircea Drăghici. Dar contravaloarea nu a fost încasată de Partidul Social Democrat la momentul tranzacției.

“Concret, data de 10 iulie 2017, formaţiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menţionat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiţi abia la data de 23.08.2018”, se potrivit documentului DNA.

La începutul lunii, DNA anunţa că Mircea Drăghici a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, într-un dosar legat de cheltuirea banilor primiţi de partid ca subvenţie de la Autoritatea Electorală Permanentă.

DNA arăta atunci că, în calitate de trezorier al PSD, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând partidului, Mircea Drăghici, care are calitatea de suspect în dosar, şi-ar fi însuşit suma de 380.000 de euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, și trezorierul PSD, Mircea Drăghici, au fost audiați luni la DNA. Codrin Ștefănescu susține că ancheta procurorilor este una abuzivă.

“Toate partidele politice dau explicaţii la două instituţii, Autoritatea Electorală Permanentă şi Curtea de Conturi. Ei vin şi ne controlează pe toţi, nu numai PSD, şi PNL, USR, PMP, toată lumea este controlată de aceste două autorităţi şi, credeţi-mă, aceste două instituţii chiar îşi fac treaba. (…) Să te bagi cu bocancii în viaţa internă a partidului mi se pare un lucru nefiresc.(…) Ancheta asta este abuzivă, modalitatea în care se bagă în viaţa partidului politic, un partid politic înseamnă de fapt în România democraţie, este esenţa democraţiei. Vrem să fim ţară democratică, avem partide politice, avem pluripartidism. Eu, ca pesedist, nu aş vrea să se întâmple lucrul ăsta niciunui partid. Dacă i se întâmpla unui partid de Opoziţie lucrul ăsta, eu luam primul poziţie, spuneam că este nefiresc, este ilegal, e pe lângă Constituţie şi abuziv”, a spus secretarul general PSD, la sediul DNA.