Românii care muncesc în vestul Europei încep să vină acasă în minivacanța de Paște.

Pentru că țările în care muncesc sunt preponderent catolice, în aceste zile, în vestul continentului este minivacanță.

Aşa că cel mai mare punct de trecere a frontierei rutier, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, s-a aglomerat încă de vineri dimineață – transmite corespondentul Europa FM, Ciprian Boiţiu.

În cazul mașinilor mici, timpii de așteptare oscilează între 20 și 50 de minute, chiar dacă polițiștii lucrează pe 9 benzi de acces în țară.

În ultimele 24 de ore, pe la Nădlac2 au intrat în România 6.000 de mașini și 20.000 de persoane, comparativ cu 2.000 de mașini și 6.000 de persoane, într-o zi obișnuită.

De altfel, poliția de frontieră a luat măsuri speciale pentru această perioadă când se sărbătoresc Paștele Catolic, Paștele Orotox și 1 Mai, zile în care se așteaptă creșteri mari de trafic.

Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi toate cele 11 puncte rutiere de trecere a graniţei din vestul țării.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.