DISTRIBUIȚI

”Toți pentru Europa” este evenimentul care reunește la această oră mii de oameni în 49 de oraşe europene din 13 ţări. În România, acţiunea se desfăşoară simultan în şapte oraşe, iar românii din diaspora organizează propriile evenimente la Madrid, Milano, Barcelona, Londra, Paris şi Zurich.

În București, mii de persoane s-au adunat în Piața Victoriei.

După Ediția specială a emisiunii Piața Victoriei, transmisă în direct chiar din Piața Victoriei, George Zafiu a dat startul manifestării ”Toți pentru Europa” din București.

Vor urca pe scenă personalităţi din diferite domenii, fără implicare politică, pentru a transmite un mesaj de mobilizare la vot: filosoful Mihai Şora, artistul Tudor Chirilă, actorii Marius Manole şi Mihai Călin, jurnalistul Moise Guran, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu de la Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”.

„Ieşim pentru a le spune celor ce încă nu s-au decis să participe la alegeri că de votul lor depinde nu doar viitorul României, ci şi al Europei. Manifestăm pentru a încuraja tinerii să iasă la vot. Nu dăm culoare politică manifestaţiei, însă îi dăm spirit european”, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădăţan.FOTO: Marius Mantea