DISTRIBUIȚI

Evenimentul programat duminică în București va ave loc simultan în 13 țări.

”Toți pentru Europa” face parte dintr-o serie de acțiuni care vor avea loc în 19 mai în 49 de orașe europene, în 13 țări, precum Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Olanda și Suedia. Sute de mii de oameni vor ieși simultan pentru a își arăta solidaritatea.

În România, acțiunea se va desfășura simultan în 7 orașe, iar românii din diaspora vor organiza propriile evenimente la Madrid, Milano, Barcelona, Londra, Paris și Zurich. La București, George Zafiu va da startul de pe scena amplasată în Piața Victoriei.

Evenimentul are ca scop motivarea cetățenilor să iasă la vot pe 26 mai, la alegerile europarlamentare, și conștientizarea importanței implicării civice, prin prezența la vot.

În cadrul manifestației va avea loc un concert, cu trupele Vama, Omul cu șobolani, Taxi și Emil. Corul Sound Choir va intona imnul Uniunii Europene, iar Funkoteca va anima atmosfera pentru toți participanții din piață. Toți artiștii participă pro bono la eveniment. Manifestația ”Toți pentru Europa” este susținută de Europa FM.

În același timp, 4000 de oameni, membri ai comunității Declic, vor realiza o coregrafie specială, pentru a transmite mesajul ”România iubește Europa”.

De asemenea, vor urca pe scenă personalități din diferite domenii, fără implicare politică. Printre cei care vor transmite pe scenă un mesaj de mobilizare la vot sunt filosoful Mihai Șora, artistul Tudor Chirilă, actorii Marius Manole și Mihai Călin, jurnalistul Moise Guran, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu de la Dăruiește Viața.

”Ieșim pentru a le spune celor ce încă nu s-au decis să participe la alegeri că de votul lor depinde nu doar viitorul României, ci și al Europei. Manifestăm pentru a încuraja tinerii să iasă la vot. Nu dăm culoare politică manifestației. Însă îi dăm spirit european”, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădățan.

România iubește Europa

O coregrafie impresionantă se pregătește pentru duminică în Piața Victoriei din București, cu ocazia evenimentului ”Toți pentru Europa”. Evenimentul are ca scop motivarea cetățenilor să iasă la vot pe 26 mai, la alegerile europarlamentare, și conștientizarea importanței implicării civice, prin prezența la vot.

Peste 4000 de oameni, membri ai comunității Declic, vor realiza o coregrafie specială, pentru a transmite mesajul ”România iubește Europa”. Ei vor fi coordonați de pe scenă de George Zafiu, prezentatorul spectacolului ”Toți pentru Europa”.

Coregrafia va avea trei elemente distincte: un fundal de cartoane albastre, o inimă formată din oameni ținând cartoane albe și steagurile cu „România” și „Europa”, amplasate deasupra, respectiv sub inima albă. Cu jumătate de oră înainte de momentul coregrafiei, fiecare participant va primi câte un carton albastru sau alb.