Trei  asistente și o infirmieră de la Maternitatea „Odobescu” din Timișoara au fost confirmate pozitiv în urma unui test de Covid-19. Clinica „Odobescu” a fost în urma cu câteva luni, la începutul stării de urgență, printre primele unități sanitare carantinate după ce testele a 25 de cadre medicale, paciente și bebeluși au fost pozitive.

Pacientul zero de la maternitatea Odobescu a fost o asistentă medicală. Femeia a anunțat coordonatorul centrului COVID de la clinica din Timișoara că nu mai are gust și miros. A fost imediat izolată și  i s-a făcut testul de coronavirus care a ieșit pozitiv.

Alte 3 colege au fost și ele testate pozitiv. Cele 4 cadre medicale au fost internate la spitalul Victor Babeș. Direcția de Sănătate Publică a început o ancheta epidemiologica dar pana acum nu au mai fost identificate alte cadre medicale sau paciente infectate cu Sars Cov 2. Conducerea unității spitalicești spune că cel mai probabil, asistenta medicală a luat virusul din afara spitalului pentru că în unitatea sanitară femeia a fost în permanență echipată conform protocolului medical.

În primele săptămâni de pandemie, la Maternitatea Odobescu din Timișoara, 13 cadre medicale, 11 lăuze dar și 3 bebeluși au fost depistați pozitiv în urma unor teste COVID 19.

Unitatea medicala a fost carantinată, dezinfectată, iar întreg personalul și pacientele testate pentru coronavirus. Acum orice femeie care ajunge pentru naștere ori tratament la „Odobescu” este testată. Conducerea clinicii spune că la fiecare 2, 3 zile la spital ajunge câte  o pacientă care este testată pozitiv pentru Covid 19.