A doua ediție a unicului festival de teatru din istoria satului timișean Livezile îl aduce în livadă pe Dostoievski, anunță organizatorii de la compania independentă Arte-Factum.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă și duminică, în livada din centrul localității aflate la 58 de kilometri de Timișoara. Organizatorii spun că în comunitate se găsesc rețele de apă și de internet de mare viteză, dar nu și o bibliotecă publică sau o sală de cinemă. De asemenea, în sat se află unicul Muzeu-atelier de etnosculptură.

Locul a fost ales deoarece cei mai mulți localnici nu au fost niciodată la teatru.

„Festivalul din Livadă este un eveniment teatral de regenerare rurală prin intermediul culturii independente. El este destinat unei comunități al cărei acces la fenomenul teatral profesionist este tangent la 0 și a cărei viață culturală este lipsită de constanță și de diversitate”, a explicat regizorul Levente Kocsárdi.

În programul evenimentului sunt un spectacol inspirat de romanul „Crimă și pedeapsă ”de F.M. Dostoievski, vernisajul unei expoziții la Muzeul-Atelier de Etnosculptură și un recital la flaut.

Accesul publicului la festival este gratuit, pe baza rezervărilor, în limita locurilor, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție stabilite în timpul pandemiei.