DISTRIBUIȚI

Liderul ALDE a anunţat, marţi seară, că Parchetul General l-a înștiințat că este suspect într-un dosar de abuz în funcţie.

Dosarul vizează perioada în care Călin Popescu Tăriceanu a fost preşedinte al Senatului și are legătură cu mandatul unui senator care se afla în incompatibilitate.

Potrivit lui, șeful Senatului nu are prerogative într-o asemenea situaţie.”De ziua mea am primit un plic, anul ăsta, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi surpriză… Am primit înştiinţarea că sunt suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcţie. Am început să fac legături… E vorba despre dosarul care vizează un senator, dosarul de incompatibilitate pe care-l are acest senator”, a declarat Călin Popescu Tariceanu, marţi seară, la Realitatea PLUS.

”Eu, ca preşedinte al Senatului, lumea probabil că-şi imaginează că am aceleaşi prerogative ca un director de întreprindere… Dacă vrea să angajeze, angajează, dacă vrea să dea afară, dă afară. Preşedintele Senatului nu are astfel de prerogative, iar regulamentul descrie foarte clar ce trebuie făcut de către Senat în cazul în care un senator se află în incompatibilitate”, a mai spus liderul ALDE, precizând că se va prezenta la audieri când va fi citat.

Surse judiciare spun că senatorul în cauză este social-democratul Cristian Marciu, declarat incompatibil de către Instanța Supremă în 2015, prin decizie definitivă.