Tabletele cumpărate de Ministerul Educației prin licitație în prima etapă, finalizată în luna septembrie, nu au ajuns nici acum la toți cei 80 de mii de elevi din medii defavorizate care ar fi trebuit să primească dispozitivele, spune, la Europa FM, președintele Federației Asociațiilor de Părinți.

Iulian Cristache a atras atenția la Europa FM că alți peste 150 de mii de copii așteaptă încă finalizarea licitațiilor nefinalizate.

De precizat și că potrivit Edupedu.ro, al doilea mare contract pentru furnizarea de tablete a fost câșțigat în această săptămână. Vodafone ar putea livra în perioada următoare peste 100 de mi de tablete, după ce Orange a câștigat prima licitație.

În aprilie, aveam deja 150 de milioane de lei în fondul de rezervă, practic aveam banii în buzunar, și abia de săptămâna viitoare vom avea primele loturi din primele achiziții. Gândiți-vă că mai avem încă două etape.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În contextul creșterii dramatice a numărului de cazuri noi de sars cov 2 , președintele Federației Asociațiilor de Părinți atrage atenția că pandemia îi va afecta tot mai mult pe elevii care nu au acces la educație, din cauza lipsei infrastructurii necesare.

Iar cei care au tablete sau laptopuri trebuie să se pregătească și la meditații, dacă nu vor să piardă materia, crede Cristache.

În cel mult 30 de zile, cele mai multe școli vor intra în Scenariul Roșu, pentru că ne confruntăm cu un virus foarte contagios și vom fi nevoiți să trecem la un compromis – învățământul online.

Se vor adânci diferențele dintre învățământul urban și rural, dintre familiile care au posibilitatea de a-și da copiii la meditații și familiile care nu au posibilitatea nici să-și trimită copiii cu burta plină la școală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

335 de școli din toată țara învață deja în scenariul roșu, 12.500 în cel verde.