Procurorii anti-Mafia – structura centrală a DIICOT – preiau dosarul presupuselor crime din Caracal de la colegii din Craiova.

Anunțul a fost făcut de Mihaela Porime, purtătoarea de cuvînt a Direcției de Cercetare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

„Avînd în vedere complexitatea cauzei și emoția publică generală creată, analizăm oportunitatea preluării”, a anunțat doamna Porime.

De altfel, într-o conferință de presă, procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă, a declarat miercuri că instituția pe care o coordonează ar avea sub control situația de la Caracal.

„Dacă și DIICOT de depășit de acest caz…Vă spun că nu”, a declarat el.

Poliţia şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au început miercuri căutări în Caracal, în apropierea casei lui Gheorghe Dincă.

Suspect în dosarul răpirii a două tinere din Dolj și din Olt – Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu -, Gheorghe Dincă a fost supus, de asemenea, unui control medical la Penitenciarul Jilava.

Testele ADN asupra rămășițelor găsite în casa lui Gheorghe Dincă nu sînt încă gata.

Alexandra Măceșanu, în vîrstă de 15 ani, a sunat joia trecută la numărul unic de urgență 112 ca să anunțe că a fost răpită.

Poliția și Parchetul au intervenit în acest caz după 19 ore.