Guvernul a aprobat azi strategia națională pentru sport pentru următorii 10 ani. Documentul prezintă 70 de obiective strategice pentru sportul din țara noastră printre care: descentralizarea structurilor și bazelor sportive, condiții de antrenament pentru sportivii de performanță și finanțarea federațiilor care au obiective clare. 

Strategia națională pentru sport 2023 – 2032 stabilește viziunea de dezvoltare și direcțiile majore pentru următorul deceniu. Vor fi prioritizate sporturile olimpice de tradiție, care au adus performanțe României și va fi creat un sistem sportiv predictibil axat în special pe aceste sporturi prioritare.

Descentralizarea structurilor și bazelor sportive din structurile de stat și finanțarea acelor federații care au obiective finale la Jocurile Olimpice și Paralimpice, dar și obiective intermediare sunt alte obiective din cele 70 prevăzute în documentul aprobat de Executiv.

Și strategia de infrastructură se va concentra tot pe dezvoltarea sporturilor prioritare iar ministerul vrea să investească, prin programe guvernamentale, în revitalizarea bazelor sportive. O nouă lege a sportului este prevăzută în această strategie dar și crearea unui sistem în care foștii sportivi de performanță să aibă prioritate la reîntoarcerea în sistemul sportiv.

Este o zi istorică pentru sportul românesc, un punct de referință”, scrie ministrul sporturilor Eduard Novak pe pagina sa de socializare. Acesta mai spune că România merită un sistem prin care sportivii să redevină competitive iar prin rezultatele sale în sport țara noastră să fie respectată și apreciată.

Postarea ministrului Sporturilor