Echipa României, formată din 35 de sportivi, va participa la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale – Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019. Aceștia se vor întrece la opt discipline sportive.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, de la Abu Dhabi, sunt pe cale să înceapă, de vineri delegații urmând să ajungă în orașul gazdă și să aibă parte de o perioadă de acomodare.

Europa FM a stat de vorbă cu doi dintre sportivii Special Olympics, Andreea Mustăreață Pivniceru și Denisa Simu, care vorbesc despre ce presupune pregătirea pentru aceste jocuri. În cuvinte puține, ele arată o ambiție și determinare care pot serveri exemplu pentru mulți.

Deși au dizabilități intelectuale severe, Andreea Mustăreață Pivniceru și Denisa Simu caută să ajungă la cea mai bună versiune a lor, iar Fundația Special Olympics România le susține să facă asta cu ajutorul sportului.

Andreea Mustăreață Pivniceru face sport în cadrul Fundației Special Olympics de aproximativ 9 ani. Mai face gimnastică artistică într-o grupă de sportivi speciali, 8 dintre ei urmând să participe, de asemenea, la Jocurile Mondiale de la Abu Dhabi. Practică și înot iar în afară de sport mai face canto și dansuri populare. Tatăl său, Octavian Mustăreață, este și antrenorul lotului de tenis de câmp. El, practic, a alcătuit o grupă de sportivi cu dizabilități intelectuale pe care să îi antreneze pentru a-i oferi fiicei sale un mediu familiar și adaptat pentru a practica sport.

Denisa Simu face parte din lotul de judo al României, alături de alți patru sportivi. Are medalii la cupe europene în Suedia și Olanda și la un turneu mondial.

Toader Păun a stat de vorbă cu sportivii Special Olympics, Andreea Mustăreață Pivniceru și Denisa Simu: