S-au decis finalistele la Campionatul Mondial de handbal feminin. Spania a produs încă o surpriză și s-a calificat în ultimul act al competiției din Japonia.

Ibericele, care nu erau cotate cu șanse mari pentru a ajunge în ultimele faze, au învins în semifinale una dintre favorite – Norvegia, cu 28-22.

La pauză a fost egal: 13-13, însă Spania s-a desprins în repriza secundă, conducând și la 7 goluri reprezentativa scandinavă.

În lotul selecționatei spaniole sunt și trei jucătoare de la SCM Ramnicu Vălcea: Marta Lopez, Alicia Fernandez și Mireya Gonzalez – plus una de la Gloria Bistrița, Darly Zoqbi De Paula.

Norvegiencele erau considerate favorite datorită palmaresului: având doua titluri olimpice, 3 mondiale și 7 europene.

Spanilolele, care au terminat Mondialul din 2017 pe locul al 11-lea, vor juca în finală cu Olanda, care a învins la limită campioana olimpică en-titre, Rusia: 33-32.

În a 2-a semifinală, cele două echipe au mers “cap la cap” pe aproape toată durata partidei, iar finalul a fost dramatic – Van der Heijden a dus Olanda în avantaj și rusoaicele au ratat în ultima secundă de joc.

Ultimul act al Mondialului din Japonia se va disputa duminică.

În finala mică se vor bate Norvegia și Rusia, iar echipa care va pierde va întâlni România în turneul preolimpic din martie.

Celelalte adversare ale “tricoloelor” pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la vară vor fi Coreea de Nord și Muntenegru, care a învins tot astăzi Serbia, în meciul pentru locurile 5-6.