Site icon ApropoChat | Intra Pe noul chat Apropo

Sindicaliștii din Educație avertizează: O tabletă la o familie cu mai mulți copii nu este de ajuns

Aproape 5 mii de elevi care învață în școlile din scenariile roșu și galben nu au tablete, susține ministrul Educației.

Monica Anisie a declarat că miercuri va începe distribuția a 82 de mii de tablete către elevi din totalul celor 250 de mii achiziționate de Guvern.

Sindicatele din educație atrag atenția că ar fi nevoie de tablete pentru 1 milion de elevi. Și ar mai fi o problemă: 30 la sută dintre școlile din România nu au conexiune la internet.

Un milion de elevi nu au tablete sau acces la internet. Statul ar trebui să țină cont că o tabletă pentru o familie cu mai mulți copii nu este de ajuns, a spus la Europa FM, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu.

Sunt atâtea familii care au 4-5 copii la școală. Unii învață după-amiaza, alții dimineața, vor sta în același timp pe aceeași tabletă?

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2020/09/09sept-12-Hancescu-despre-tablete.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Organizațiile non-guvernamentale și autoritățile locale s-au mobilizat, în unele localități, iar elevii au primit deja tablete, dar nu au știut să aibă grijă de ele:

Au fost donatori într-un număr restrâns, dar am informații că sunt cazuri în care copiii au primit tablete și deja le-au vândut.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2020/09/09sept-12-Hancescu-au-vandut-tabletele.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiar dacă toții elevii ar primi tablete, încă nu a fost rezolvată problema conexiunii la internet, mai spune liderul FSLI.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2020/09/09sept-12-Hancescu-30-la-suta-dintre-scoli-nu-sunt-conectate-la-internet.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educației a spus la Digi 24 că tabletele vor ajunge cu prioritate la elevii din școlile aflate în scenariile roșu și galben, adică cei nevoiți să urmeze cursuri online.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2020/09/09sept-12-Anisie-sunt-aproape-5000-de-elevi.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În lipsa tabletelor și a accesului la internet, mulți elevi nu vor participa la ore și este o problemă gravă. Elevului i se încalcă dreptul la educație, susțin sindicatele.

Acestea amintesc că nu va mai fi situația din semestrul al doilea când s-a pus accent pe consolidarea cunoștințelor, iar de data aceasta, elevilor li se vor preda noțiuni noi, în timp ce la examenele naționale vor primi subiecte și din materia nou predată.