ACTUALIZARE: Călin Popescu Tăriceanu își păstrează imunitatea – 71 dintre senatori prezenți au votat pentru menținerea imunității colegului.

La această oră, senatorii votează pentru ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu.

În fața colegilor, Călin Popescu Tăriceanu a dat și exemple de alți politicieni care au renunțat la funcții după ce au fost anchetați și trimiși în judecată de DNA, dar apoi au fost achitați – Toni Greblă, Victor Ponta, Dan Radu Ruşanu, Tiberiu Niţu, Teodor Atanasiu. El a spus că ”acest gen de dosare subminează democrația și încrederea în Parlament”, dar și că ”se alege o țintă, se aduc martori care spun minciuni patentate și gata cu reputația politicianului, după modelul bolșevic, calomniază, calomniază că tot rămâne ceva”.

În sprijinul său, Călin Popescu Tăriceanu a invocat Comisia de la Veneția și Convenția pentru Drepturile Omului.

Șerban Nicolae s-a declarat împotriva aprobării cererii de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Vă rog să vă gândiți foarte responsabil la votul dvs și dacă vă încărcați conștiința cu o cerere de urmărire penală doar ca să vedem dacă cineva este vinovat sau nu”, a spus Șerban Nicolae.

Săptămâna trecută, Comisia juridică a Senatului a aprobat ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită pe vremea când era prim-ministru.

Raportul comisiei juridice va fi trimis plenului Senatului, cel care are ultimul cuvânt în acest caz. De menționat că PSD are singur majoritatea în plenul Senatului.

Biroul permanent al Senatului acordase, înainte cu o zi de pronunțarea comisiei, un nou termen de două săptămâni Comisiei juridice pentru întocmirea unui raport la solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu.